Краят на една епоха – НФСБ се настаниха на „Раковска“ 134

Емблематичната сграда на СДС вече е споделено пространство с патриотите на Валери Симеонов

Една епоха приключи – СДС вече не може да нарече „своя“ сградата на „Раковска“ 134! Известният адрес беше една от емблемите на Съюза на демократичните сили по времето на Прехода – в най-силните години на партията. Сградата на столичната улица „Раковска“ беше дом на „сините“ през последните 28 години, след като за първи път се настаниха там в зората на Демокрацията – още 1990 г.

От днес „Раковска“ 134 вече съвсем официално е с нови наематели – НСФБ. Вицепремиерът Валери Симеонов откри с водосвет новия офис на партията си и на шега заяви: „Със СДС имаме чисто сградно съжителство. Просто сме в една сграда“. Шансовете за коалиция с онази част от разпокъсаните „десни“, които все още се наричат СДС обаче Симеонов коментира съвсем сериозно.

„За нас няма анатемосана или заклеймена българска партия. Партиите, с които никога няма да имаме никакъв диалог са ДПС и техните разклонения“, заяви той.

Веднага след церемонията по освещаване на новия офис, вицепремиерът Симеонов се изказа и по актуалните политически теми. Той изрази категоричната си позиция по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал:

„Естествено че сме солидарни, но от друга страна нашата позиция трябва да е много внимателна и балансирана. Позицията на НФСБ е, че докато няма доказателства за извършено престъпление не е редно да се взима позиция“. И допълни, че ако бъде доказано престъпление или някаква свързаност на Русия, позицията на НФСБ ще бъде ясна - експулсиране.