ГЕРБ със сигнал до прокуратурата срещу кмета на Сопот

Политика

29-03-2018, 14:16

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

ГЕРБ внасят сигнал до прокуратурата срещу кмета на Сопот Деян Дойнов. Управляващите настояват държавното обвинение да направи проверка в общината и да се види дали общо ще се потвърдят информациите, че с действията си градоначалникът е нанесъл щети за 10 млн. лв. Сигналът е за съмнения за груби нарушения на публичните финанси и при управлението на евросредства.

„Поради некомпетентност общината е доведена до изключително тежко финансово състояние. Това е резултат от много лошо управление на европейски пари. Има новосъздадени финансови задължения на общината. Информацията ни беше предоставена от инициативен комитет от Сопот. Хората там са изключително възмутени от управлението на кмета. Фактите показват, че най-вероятно е извършил куп нарушения“, заяви брифинг в Народното събрание Антон Тодоров, който е експерт към ГЕРБ.

По думите му заради незавършването на проект по ОП „Околна среда“, община Сопот е загубила над милион лева.  „Има отпуснат по оперативната програма един аванс от 620 хил. лева, който е превърнат в заем на общината. Има втора сума – над 400 хил, превърнат в нов заем на общината“, съобщи Тодоров.