Вендинг машина за коли в Китай

Арт и Стил

27-03-2018, 12:04

Снимка:

Twitter/Alibaba

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Предлага се тридневен тест драйв, а изборът е между 10 модела коли

Да си купиш автамобил вече става по подобие на това да си вземеш кафе от машина на улицата. Засега от вендинг машините за автомобили могат да се възползват жителите на китайския град Гуанджоу. Тя е създадена съвместно между автомобилната компания "Форд" и "Алибаба".

Предлага се и тридневен тест драйв, за да може купувачът да се увери, че иска точно този модел. За целта е нужно да се плати онлайн такса. Всъщност цялата процедура е онлайн. Нужна е регистрация в мобилно приложение, плащане на такса и изпращане на селфи, за да е сигурно, че вие сте човекът, който иска да използва колата. Ако решите да закупите съответния модел се предлага отстъпка в цената и обслужването му.

Вендинг машината разполага с 45 автомобила от 10 различни модела. А самото взимане на колата за тест драйв отнема не повече от 10 минути.

От "Форд" споделят, че искат да представят на своите клиенти едно наистина ново и забавно изживяване при закупуването на автомобил, което напълно да съответства на динамиката на 21 век.

Целта е новите вендинг машини да бъдат разположени из цял Китай и в зависимост от резултатите им да се помисли  и за експанзия в други държави.