Русия в траур заради жертвите на пожара в търговски център - bulgaria.utre.bg

Русия в траур заради жертвите на пожара в търговски център

27 март 2018, 10:04 | Марияна Толева
  • Снимка:
    © РИА Новости / Александр Кряжев

Руският президент Владимир Путин посети мястото на трагедията

Тридневен траур е обявен в Кемеровска област заради жертвите на пожара в търговски център в там. Днешният ден е траурен и в Приморския край.

В неделя избухна пожар в мола там и 64-ма души, сред които и много деца загинаха.  Продължава разследването на трагедията, като досега е установено, че аварийните изходи са били затворени, а охранител очевидно е изключил противопожарната аларма по време на смъртоносния пожар. Властите задържаха за разпит няколко души, включително наемателя на помещението, където се счита, че е започнал пожарът, а също така и ръководителя на компанията, която управлява търговския център.

Руският президент Владимир Путин пристигна в Кемеровска област. Той разкритикува мерките за сигурност в търговския център. "Случилото се не са бойни действия или неочаквана експлозия на метан в миньорска шахта. Хората са дошли да си починат, деца в това число. Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо? Заради престъпна небрежност, заради разпуснатост", заяви Путин.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят