Пращат „Александър Николов“ от Фейсбук на съд

Крими

26-03-2018, 17:05

Снимка:

Официална страница-Прокуратура на Република България

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Василев измамил и бившата си учителка, твърдят от обвинението

Спас Василев, прочул се в социалните мрежи като „Александър Николов“, ще се изправи пред съда за имами. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура, внесла обвинителен акт срещу него в съда.

В края на миналата година стотици хора се оплакаха, че са били измамени с оферти за евтини самолетни билети. Оказа се, че фейсбук профилът на мъжа е не само с фалшиво име, но и всички снимки в него са чужди. Василев беше арестуван няколко дни, след като гръмна скандалът.

В обвинителния акт срещу Василев се посочва, че той е измамил мъж и жена, че ще им осигури евтини самолетни билети. Жената е бивша негова учителка, която живеела във френския град Гренобъл. Василев й разказал, че изкарал стаж на летището в швейцарския град Женева, както и че работел на летището в София. Излъгал бившата си учителка, че разполага с оферта на авикомпанията Air France за самолетни билети по направление Лион-София за 129 евро за билет. Жената си поръчала 5 билета и му превела 765 евро. Василев изпратил в съобщение резервираните самолетни билети със съответните номера. Те съответствали на действителни билети, издадени от Air France, но били използвани от други пътници през 2010 г.

През 2012 г. по същата схема Василев измамил още един мъж, твърдят от прокуратурата. Потърпевшият бил заблуден, че Василев работи в Агенция за обслужване на полети. Обвиняемият го излъгал, че може да му осигури пакет от 10 самолетни билета до дестинации в Европа, по избор, срещу 500 лева. Мъжът превел парите, но не успял да се свърже с мнимия продавач.

В Софийска районна прокуратура се водят още две разследвания срещу Василев, отново за извършени от него измами, пострадали от които са много хора.