Гасим осветлението за час по повод „Часът на Земята“

Общество

24-03-2018, 06:50

Снимка:

freeimages.com/Rob Gonyea

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

И плевенската Панорама се включва в "Часът на Земята 2018“

Затварят за автомобили площад Батенберг от бул. „Г.С.Раковски“

От 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи „Часът на Земята“ – международната акция на WWF за опазване на природата. Събитието се провежда винаги в последната събота на март и продължава един час. Мотото на „Часа на Земята“ в България тази година е: Свържи се с природата. Предвиждат се и редица събития.
Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8:00 и 21:30 часа) и ще затвори за автомобили площад Батенберг от бул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“. На площада ще бъде разкрит и мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване. Зелените светлини на 50 пешеходни светофара в града ще светят във формата на сърце, послание за любов към природата.
За втора поредна година WWF, заедно с Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организират нощно изкачване на Черни връх.
Огнено шоу пред Народния театър ще зарадва жителите и гостите на столицата от 20,30 до 21,30 ч.
Организацията на българските скаути също се включва в инициативата. В клубовете из страната ще се проведат различни инициативи, като засаждане на дървета, уроци от големите към малките скаути за разделно изхвърляне на отпадъци и образователни игри.