До дни става ясно ще има ли великденски добавки за пенсионерите - bulgaria.utre.bg

До дни става ясно ще има ли великденски добавки за пенсионерите

23 март 2018, 17:21 | Габи Иванова
  • Снимка:
    FreeImages.com/Carlos Paes

На следващото заседание на Министерски съвет на 28 март вероятно ще има яснота по въпроса

"Трябва ни още малко време, за да преценим дали може в рамките на гласувания закон за бюджета да се отпуснат добавки към пенсиите за Великден". Това съобщи пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов.

Правителството трябва да гласува на заседанието си следващата сряда ще има ли допълнителни средства за най-бедните пенсионери, съобщи от своя страна социалният министър Бисер Петков.

„Все още не мога да кажа какви са параметрите, защото не съм вносител на това предложение. Това е плащане, което не е планирано в бюджета на държавното обществено осигуряване, така че трябва да бъде осигурен съответния ресурс, за да могат да бъдат платени великденските добавки. Позицията на министерството е, че следва да се запази обхватът и размерът, който се утвърди в последните плащания на тези еднократни допълнителни пари", обяви Петков.

За миналия Великден надбавки към пенсиите имаха само възрастните с доход под линията на бедността – 314 лв. Те взеха по 40 лв. допълнително.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета