ВМРО алармират - кючеци по време на тържество в детска градина

Политика

22-03-2018, 16:10

Снимка:

Скрийншот/Youtube

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО алармират - кючеци и ориенталски ритми на тържество в детска градина

В детска градина „Щастливо детство“ в Момчилград посрещнаха Първа пролет с ориенталски ритми на турски език, възмущават се Патриотите

„На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина „Щастливо детство“ – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата“, пишат от пресцентъра на ВМРО. Под звуците на ориенталски ритми на турски език малчуганите представили съчетание с танци, което разгневило част от присъстващите.

Патриотите искат компетентните органи да потърсят обяснение от директора – Виолета Джарова. Настояват още за наказание или дори нейното отстраняване от длъжност.

От ВМРО обвиняват ръководството на детското учебно заведение в безхаберие. Според тях вместо да възпитава малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се правел опит те да бъдат излишно разделяни.

„Това ли е бъдещето на европейска България? Деца трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията!“, пишат още от пресцентъра на партията на Красимир Каракачанов.