Правителството ще отпусне 15 млн. лв. за служителите на затворите

Политика

21-03-2018, 15:23

Снимка:

http://freeimages.com/AdamCiesielski

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Надзирателите искат среща с властта

И Цецка Цачева се среща със синдикати

До петък протестите на надзирателите спират

Правителството ще отпусне 15 млн. лева за увеличение на заплатите на служителите в дирекциите „Изпълнение на наказанието“ и „Охрана“ към Министерство на правосъдието. Около 6 млн. лева от тази сума ще бъдат дадени за изравняване на сумите за специфични служебни дейности между съдебните служители и тези на МВР, които работят на аналогични позиции. С останалите пари ще бъдат увеличени заплатите на работещите при най-тежките условия. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева.
Протестите на надзирателите са с искане заплатите им да бъдат изравнени с тези на служителите на МВР.
Представители на Синдикат на служителите в затворите в България и СНЦ „Синдикат охрана“ са провели среща с правосъдния министър Цачева и премиера Бойко Борисов. Обсъдени са били исканията на служителите и са били определени конкретни стъпки и срокове за изпълнението им. Премиерът Борисов пое ангажимент за отпускането на допълнителните средства за двете главни дирекции, съобщиха от Синдиката на служителите в затворите.
Докато Синдикатът реши дали приема предложенията на правителството, се прекратяват предварително насрочените локални протести в Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.