Облаци, дъжд и сняг по Северното Черноморието утре

Животът

20-03-2018, 18:35

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето продължава да затваря пътища в страната

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

Над Северното Черноморие в сряда ще има значителна облачност, първоначално средна и висока. По-късно през деня от север на юг ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще се примесват и преминават в сняг.
Ще духа предимно умерен източен, вечерна вече североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.
През нощта, след временното намаление на облачността, от запад тя отново ще започне да се увеличава. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 2° и 3°, в югозападните райони и по Черноморието до 5-6°.
Утре вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната половина от страната и по северните склонове на планините временно ще е силен, но още преди обяд в източните райони ще се ориентира от изток, а в северните от североизток. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в северозападните райони от сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 3-4° в северните райони до 16-17° в южните, в София около 9°.