Слънчев календар - сряда, 21 март 2018 - bulgaria.utre.bg

Слънчев календар - сряда, 21 март 2018

20 март 2018, 18:02 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bulgariautre

Слънчевият календар започва всяка година на 21 март с изгрева на Слънцето, в деня на пролетното равноденствие. Тази година равноденствието се падна предния ден, но новата слънчева година започва от днес. Всека слънчева година има по 12 месеца по 30 слънчеви дни, които винаги се падат на една и съща дата. Последните 5-6 дни, които лежат между старата и новата слънчева година (в зависимост от това дали е високосна или не годината) от 15-16 март до 20 март, принадлежат към тринадесетия слънчев месец и се смятат за дни на ”скръбта и плача”.

 

 

1 слънчев ден – Денят е свързан с Твореца на нашия свят, с творчеството, радостта, тържествеността, с усещането за личната ни мисия. Покровителства всички, които са стигнали до духовните учения и религията – тези хора са под защита. Планета Юпитер

Предмети на силата: Лампа, огън, олтар на планината; Изобилие.

Добре е днес да правите планове за предстоящият слънчев месец и новата слънчева година. Денят трябва да се посвети на работа. Счита се за делово време, когато трябва да се поемат повече отговорности. Този ден е благоприятен само за тези, които постигат всичко сами в живота си, както и за тези, които водят хората - Учители, лидери, началници. Хората, които действат самостоятелно, могат да получат неочаквана помощ. Само на оптимистите ще им върви, не и на тези, които са депресирани и унили. Вечерта е време за веселие и отдих.

Всички дела ще се перспективни, ако сериозно сте се захванали с тях. Всички инициативи на този ден трябва да са много активни и към тях да се подхожда като към много сериозни начинания. Те ще бъдат перспективни само, когато се предприемат сериозно и за дълго време. Ако се съмнявате в нещо в този ден - по-добре не го започвайте, нещата могат да се провалят. В 1 слънчев ден е добре да се хвърлят малки монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство. Или да дадете нещо на първия срещнат просяк.

Помещенията трябва да се проветряват повече. Подходящо е да се занимавате с изчистване на организма си – вътрешно и външно. В светлата част на денонощието се постарайте по-малко да имате съприкосновение с водата, да не я разливате напразно. Освобождаване на тялото от наднорменото тегло чрез началото на цикъл на диети, гладуване. Това е един от най-добрите дни за рязане на нокти и постригване.

В никакъв случай не се поддавайте на унинието и депресията. Избягвайте авантюрите. Не прекарвайте деня в уединение, отделени от другите хора. Бъдете щедри и великодушни. В този ден не е добре да се проявява алчност. Ако ви поискат нещо, по-добре е да го дадете.

Диета- Препоръчва се да се опече хляб, да го ядете сами и да нагостите гости. Може да се пие вино. Виното трябва задължително да е червено, затоплено с подправки и с мед - греяно вино. Ако не се употреби в този ден вино, значи показвате неуважение към Твореца. J

Цвят: Лилаво, Злато, Бяло. Черният цвят, сивите и тъмни цветове са забранени. Ако в този ден постоянно се сблъсквате с черен, сив или друг тъмен цвят - това е много лош знак.

Облекло – Добре е да се облечете в нови дрехи, но да не се купуват. Подбирайте светли и ярки тонове. Препоръчва се повече блясък. Избягвайте мрачните и тъмни цветове, както и носенето на гранат.

Знамения – Хубаво е в този ден да видите огън – това е знак за благи начинания.

Хубаво е още от сутринта да чуете песента на птиците.

Да намерите блестящи предмети в този ден – знак за благополучие.

Да разлеете някаква течност – знак за бедност или спорове с близките.

Сънища – Добре е да имате ярки сънища. Празненства – знак за богатство и помощ. Огън – знак за „изгаряне” на всички врагове. Да бъдете гладни или кошмари – знак за бедност и страдания.

Числа на деня – 21, 72Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Хороскоп