Захариева ще участва в Съвет Външни работи - bulgaria.utre.bg

Захариева ще участва в Съвет Външни работи

19 март 2018, 06:43 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвет „Външни работи“ на 19 март в Брюксел. Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия по актуалната ситуация в Украйна, изпълнението на Минските споразумения, прилагането на Споразумението за асоцииране и подкрепата на ЕС за реформите в страната.

Външните министри ще обсъдят последните развития в Сирия, резултатите от преговорите в Сочи, перспективите пред Женевския процес, както и приноса на ЕС с планираната за 24-25 април конференция за Сирия в Брюксел.

В дневния ред на Съвета е включена и темата за Иран с основен акцент върху изпълнението на споразумението по ядрената програма, както и ролята на страната в региона.

Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея, на който ще бъдат обсъдени актуалните развития на Корейския полуостров и отношенията с КНДР. Преди началото на заседанието министър Захариева ще участва в работна закуска с външния министър на Украйна Павло Климкин, организирана от Литва.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика