Юрген Клоп: Най-добре познаваме Манчестър Сити

Спорт

16-03-2018, 19:00

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Клоп:Какъв мач само!

Ливърпул и Тотнъм - какви последни минути на мача!

Нямам търпение за тези мачове

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига, който изправи тима му срещу другия английски тим Манчестър Сити.

Този сезон двата тима вече изиграха двубоите помежду си във Висшата лига. В първата среща Сити спечели категорично с 5:0 у дома. На „Анфийлд” Ливърпул победи драматично с 4:3.

„Казвал съм го и преди, ще го повторя и сега – винаги се случва по време на жребий да се паднеш срещу съседа – в по-голяма или по-малка степен. Ако трябва да съм честен, нямам нищо против”, заяви Клоп.

„Просто ще играем срещу отбора, който ни се е паднал. Сега е Манчестър Сити, така че хайде. Загубихме веднъж от тях и ги победихме един път в първенството. Не мисля, че преди жребия в Сити са си мислели, че е най-добре да играят срещу Ливърпул. Това е знак колко силни можем да бъдем", продължи мениджърът на Ливърпул.

„Със сигурност не сме фаворитите в този етап от турнира. Нормално е обаче в четвъртфиналите да няма много фаворити – може би са само два в лицето на Байерн и Барселона. Благодарен съм на Бога, че това е футбол и нищо не е решено.

До двубоите със Сити имаме и други срещи, но нямам търпени за тези мачове и ще играем на предела на възможностите си. За нас ситуацията е напълно нормална. Можем да постигнем позитивен резултат у дома, но ще е тежък мач. Така трябва да стоят нещата в топ 8 на Шампионската лига. Ясно ни беше, че ще срещнем силен отбор. Добрата новина е, че за тях знаем най-много. Не е толкова хубаво за английския футбол обаче, че ще остане само с един тим в полуфиналите”, завърши Клоп.