Със съдийска помощ Арсенал отстрани Милан

Лондончани нямаха нужда от подкрепата на арбитрите

Арсенал победи Милан и в срещата-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. Битката на стадион "Емиратс" завърши при резултат 3:1.

Точен за гостите беше Хакан Чалханоглу. Той откри резултата след страховит удар в 35-ата минута, който не остави никакви шансове на стража на домакините.


За "артилеристите" се разписаха Джака и на два пъти Даниел Уелбек. Той вкара дузпа през първото полувреме, която сериозно разбуни духовете и се превърна в тема на размисъл и разговори за всички водещи световни медии, насочени към спорта.

Във въпросната ситуация Родригес едва докосна именно Уелбек в пеналта, като нападателят се свлече на терена като посечен. Реферът Йонас Ериксон посочи бялата точка, а Уелбек изравни резултата.

Още по-неприятно за гостите бе това, че в следващата атака, след положението за дузпата, топката срещна ръката на Калъм Чембърс в наказателното поле на Арсенал, но този път шведският съдия си замълча. Повторенията показаха, че категорично футболистът на лондончани играе с ръка, променяйки траекторията на движение на кълбото.


Определено лондончани бяха фаворити да продължат напред в турнира, след като спечелиха визитата си на "Сан Сиро", но също така нямаха нужда от подкрепата, която им бе оказана.

Уелбек предвождаше атаката на тима, тъй като Пиер-Емерик Обамеянг няма право да играе в надпреварата за английския тим.

Всичко за Милан приключи през вторите 45 минути, когато отборът инкасира нови две попадения във вратата си.

Първо, 15 минути преди последния сигнал, Джака се разписа за 2:1, а 4 минути преди изтичането на редовното време Уелбек вкара втория си гол в срещата, след разбъркване в полето на Донарума.

Статистиката показва, че Арсенал е продължавал напред във всеки един от своите елиминационни мачове в последните 11 случая в Европа, след като отборът е постигнал победа в първата среща при визитата си. Така стана и днес.


Италиански тим никога не е побеждавал в Лондон в Лига Европа от шестте случая, в които тимове от Апенините са играли в английската столица - традиция, която също беше спазена тази вечер.