Държавата с огромен жест към художествената гимнастика

Министерството на спорта отпусна над 1 милион лева за Световното първенство през есента

Държавата в лицето на министерството на спорта отново помогна на най-успешния ни спорт в последните години – художествената гимнастика. Днес бе подписан договор между спортното ведомство и федерацията, оглавявана от Илиана Раева, за предстоящото световно първенство през септември. Държавата ще отпусне за организацията и провеждането на надпреварата 1 260 000 лева.

“За всички, които работим с цялото си сърце, отдаденост и отговорност, е чест и гордост, че носим толкова много поводи за радост и национална значимост на българите в страната ни и по целия свят, че се отплащаме с победи и златни медали за грижите, които се полагат за нас от страна на правителството и лично от г-н Борисов и от г-н Кралев! Състезатели и треньори, и целият ни екип са безкрайно мотивирани да продължат да бъдат гордостта на всички!

Амбицирани сме и работим много, за да бъдем отлични домакини на предстоящия грандиозен форум. Искаме организацията на Световното първенство през септември да бъде впечатляваща и многобройните ни фенове да станат свидетели на запомнящо се състезание. Екипът ни работи на пълни обороти и не пести труд за организирането на световния форум. Треньори и състезатели тренират неуморно, за да бъдат във възможно най-добра форма и да донесат поредни незабравими мигове на многобройните си фенове”- каза президентът на федерацията Илиана Раева.