Левски надигра ЦСКА и е на победа от финал

"Сините" се наложиха като домакини с 3:1

Левски победи ЦСКА в първия мач от полуфиналната серия в НВЛ-жени. "Сините" се наложиха като домакини с 3:1 (25:16, 25:15, 21:25, 25:22) в столичната зала „Сиконко“. По този начин Левски поведе с 1:0 победи в серията и се нуждаe от един успех, за да се класират на финал.Реваншът е на 16 март от 17:00 ч в зала „Васил Симов“. Двубоят ще бъде излъчен пряко по Diema Sport. При достигане до трети мач, той е насрочен за 19 март, отново в зала „Сиконко“,съобщи БФ Волейбол.

Домакините доминираха в първите два гейма, като ги спечелиха с голяма разлика. В третата чат ЦСКА показа, че ще се бори докрай и показа възможности, като успя да се наложи над съперника. Сините обаче не допуснаха повече обрати, като отново надделяха в четвъртата част и затвориха мача само с един загубен гейм.

Левски: Кристина Гунчева, Моника Кръстева, Вангелия Рачковска, Мирослава Паскова, Деница Димитрова, Анелия Джондрова и Кристиана Петрова – либеро (Мария Петкова, Мария Йорданова, Гергана Георгиева)

Треньор: Любка Дебърлиева;

ЦСКА: Диана Ненова, Ралина Дошкова, Силвия Кьосева, Ивета Станчулова, Борислава Съйкова, Мартина Хикова и Михаела Михайлова – либеро (Дарина Куманова)

Треньор: Юлия Иванова;

Реализатор за победата на Левски бе Моника Кръстева с 23 точки. Капитанката Мирослава Паскова завърши с 20 точки за успеха.

За ЦСКА с най-голям актив бе Борислава Съйкова с 14 точки, Силвия Кьосева завърши с 12 точки.