Шиникова и Стаматова започнаха с победи в Хамамет

Наградният фонд е 15 000 долара

Изабелла Шиникова и Юлия Стаматова започнаха с победи на сингъл на турнира на червени кортове в Хамамет (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара,съобщи БФ Тенис.

На сингъл поставената под №2 Шиникова победи с 6:1, 6:3 Франческамария Панарале от Италия за 54 минути игра.

Юлия Стаматова разгроми с 6:1, 6:1 поставената под №6 Мелани Клафнер от Австрия за 53 минути.

На двойки поставените под №4 Шиникова и Ясмин Мансури от Франция загубиха с от 6:3, 4:6, 3:10 от Матилде Девитс от Белгия и Мерел Хоедт от Холандия.

Юлия Стаматова в тандем с Елизабет Халбауер (САЩ) ще започнат утре участието си на двойки. Стаматова и Хаубауер спечелиха предната седмица титлата на друг турнир в Хамамет.

Джулия Терзийска започна с победа на двойки на турнира в Шарм ел Шейх (Египет) с награден фонд от 15 хиляди долара. Поставените под №2 Терзийска и Лаура-Йоана Андрей от Румъния победиха със 7:5, 5:7, 10:7 Бруне Олсен и Мелен Хелго от Норвегия и се класираха на четвъртфинал. Предната седмица българката и румънката спечелиха второ място на двойки на друг турнир в Шарм ел Шейх.

Утре националката на България, която спечели първата си титла за сезона предната седмица ще стартира участието си на сингъл. Терзийска ще играе срещу Лаура Малунякова от Словакия.