Борисов, Заев и Звиздич обсъдиха сътрудничеството на Балканите - bulgaria.utre.bg

Борисов, Заев и Звиздич обсъдиха сътрудничеството на Балканите

12 март 2018, 14:09 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Заев благодари специално на българския премиер за присъствието му на днешната възпоменателна церемония в Скопие

Правителствените ръководители на България, Република Македония и Босна и Херцеговина Бойко Борисов, Зоран Заев и Денис Звиздич обсъдиха конкретните инфраструктурни проекти в региона на Западните Балкани. В срещата, която се състоя след възпоменателната церемония в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на Република Македония, участваха вицепремиерът на Румъния Ана Бирчал и министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович, предаде пресслужбата на правителството.

В разговорите беше подчертана изключителната важност на инфраструктурната свързаност на страните от региона, както и че изграждането на проектите ще допринесе за общото европейско икономическо развитие. „Всеки един проект обслужва всяка една балканска, както и всяка европейска държава“, посочи българският премиер.

Премиерът Зоран Заев благодари специално на българския министър-председател за присъствието му на днешната възпоменателна церемония в Скопие, както и за активната политика на българското правителство по приоритетната тема за приобщаването на страните от Западните Балкани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета