Тръмп: Разговорите със Северна Корея може да са „най-великата сделка“

Може да си тръгна бързо, но може да седнем и да сключим най-великата сделка на света

Американският президент Доналд Тръмп каза, че предстоящата му среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун или ще се провалят, или ще доведат до „вай-великата сделка“ на света, предаде BBC, цитира БНТ.

На сбирка на републиканската партия в Пенсилвания президентът сподели, че според него Северна Корея се стреми към мир. Той подчерта все пак, че ще напусне разговорите, ако усети, че не може да се стигне до споразумение за ядреното разоръжаване на Северна Корея.

В дългата си реч президентът изразява надеждата си да се стигне до споразумение след разговорите, за да може да се помогне на страни като Северна Корея. "Кой знае какво може да стане? Може да си тръгна бързо, но може да седнем и да сключим най-великата сделка на света", каза той.

Няма установена дата за срещата между лидерите на Северна Корея и САЩ. Нито един американски президент не се е срещал с лидер на Севера, а много официални лица изразиха изненадата си от действията на Тръмп.

Доналд Тръмп присъства в Пенсилвания, за да подкрепи кандидат на Републиканската партия за Конгреса, но това не му попречи да обяви евентуалния си слоган за президентските избори през 2020 г.: „Да опазим Америка велика!“