Доналд Тръмп получи мечтания парад, но без танкове

Ще има много летящи самолети в небето над Вашингтон

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще получи желания от него военен парад във Вашингтон, но в него няма да участват танкове, предава Fox News, цитирана от "Фокус".
Според документ на Пентагона парадът ще включва колесни машини, за да не се нанесат щети на улиците на столицата. Същевременно на парада ще има „засилен въздушен компонент“, което означава че ще има много летящи самолети в небето над Вашингтон.
Събитието е планирано на 11 ноември – Денят на ветерана. Очаква се парадът да премине между Белия дом и Капитолия. 
Тръмп реши, че иска да организира военен парад във Вашингтон, след като присъства на такъв по случай Деня на Бастилията миналата година в Париж.

„Сделката със Северна Корея се изготвя и ще бъде, след като бъде приключена, добра за целия свят. Времето и мястото все още се определят“, заяви Тръмп на профила си в социалната мрежа „Туитър“. 
По-рано от Белия дом съобщиха, че Тръмп би приел поканата да се срещне с лидера на Северна Корея преди месец май. 
Същевременно президентът допълни, че „санкциите ще останат, докато не се сключи споразумение“ относно ядрената програма на Северна Корея и допълни, че Ким Чен-ун е обсъдил с представители на Южна Корея „ядреното разоръжаване“ и че е готов да не извършва оръжейни изпитания по време на преговорите. 
„Страхотен прогрес, но санкциите още остават, докато не постигнем споразумение. Срещата се планира“, допълни Тръмп.