Министър Ангелкова откри българския щанд на изложение в Москва - bulgaria.utre.bg

Министър Ангелкова откри българския щанд на изложение в Москва

10 март 2018, 11:18 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Министерство на туризма

  Атрактивна група от Горно Драглище ще изработва "Пушета“

 • Снимка:
  Министерство на туризма

 • Снимка:
  Министерство на туризма

Започна международното туристическо изложение за професионалисти “Интурмаркет“

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международното туристическо изложение за професионалисти “Интурмаркет“. Форумът се провежда в периода между 10- 12 март в Москва за 13-а поредна година.
България се представя на международната борса с национален щанд на площ от 100 кв метра. Заедно с Министерството на туризма съизложители са  български общини и представители на бизнеса. Основен фокус в представянето на страната са възможностите за морски, културно-исторически и бланео-, СПА и уелнес туризъм. Това са най-търсените пътувания за руските в България, отбеляза министър Ангелкова. И допълни, че за страната ни представянето на туристическата борса е изключително важно, защото Русия е сред топ пазарите за чуждестранни посещения.
Посетителите на националния щанд ще имат възможност да опитат традиционни ястия, да видят характерни занаяти и елементи от фолклора ни. Предвидена е дегустация на характерни продукти от разложкия край. Посетителите ще могат да опитат и качествени български вина. Атрактивна група от с. Горно Драглище ще изработва „Пушета“ от прежда, ще пресъздава автентични български обичаи. По време на изложенията ще има изпълнение на български народни песни и танци.
Тази година заедно с България на „Интурмаркет“ ще участват над 1 400 изложители от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Очакват се над 74 хиляди посетители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета