Ариго Саки: Неймар не е проект,а просто играч

Йерархията на важните неща не се зачита в ПСЖ

Легендарният треньор Ариго Саки направи на пух и прах ПСЖ и хвърлените над 1 милиард евро в последните години за звездни покупки.

"Играч, колкото и да е силен, си остава просто един играч. Дори и това да е Неймар. Неймар не е проект, заяви Саки. Ние в Милан спечелихме Серия А през 1988-а година с Марко ван Бастен в състава си, който изигра три пълни мача от 30 общо. Ако нашият проект беше Ван Бастен тогава, ние нямаше да спечелим нищо", коментира Саки, който изведе Милан до два КЕШ-а през 1989 и 1990 година.

"Ние спечелихме Купата на европейските шампиони през сезон 1989/1990 с Рууд Гулит, който знаете ли тогава колко мача изигра? Само един. Така че Гулит или Ван Бастен в онзи момент не бяха хората, от които зависи всичко. За да спечелиш нещо, най-важните неща за клуба са визията, компетентността вътре по етажите, правилата и изборите, които се правят. След това идва отборът, който е на терена. Имам чувството, че тази йерархия на важните неща не се зачита в Париж, добави Ариго Саки.

"Във втората среща с Реал халфът Марко Верати беше отстранен от терена с червен картон, който му беше показан заради разправия със съдията. Подобно поведение не бива да се толерира от нито един отбор, който има претенции да бъде голям. Авторитетът трябва да бъде наложен от клуба. Давам ви пример от Италия. През миналата година някои играчи в Ювентус протестираха, защото треньорът Масимилиано Алегри ги сменя или се държаха арогантно. Какво се случи след това? Те просто махнаха Бонучи от отбора", допълва Саки.

"Той просто седна на трибуните по време на мачовете в Шампионската лига и през лятото го продадоха. Така дадоха сигнал на останалите, че играчите трябва да спазват правилата, ако искат да бъдат в този клуб", обяснява още създателят на Милан от 90-те.