Борисов: ЕС е най-доброто място за живеене

България на 100% реши въпроса с мигрантите

Няма спор за никого, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, по време на съвместни изказвания с членове на ЕНП.

„Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят. Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите“, смята Бойко Борисов.

„Да погледнем предизвикателствата и навреме да отчитаме подлостите. Бившият австрийски канцлер падна заради мигрантите. В колко съвета това, което предлагах, се приемаше като ерес? Кое население ще приеме стотици хиляди непознати хора отвън? В Щатите, Канада, Австралия си въведоха ред на границите! След 3 г., като отидох сега в Бавария, ме чуха. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Защото подплашихме населението си! Затворете си границите, оправете си КПП-тата. Когато за пръв път го предложих, бях обявен за най-нехуманния човек. Ако не го направи сега, хората няма да се успокоят. Ще влиза толкова, колкото можем да интегрираме. За другите ще плащаме да стоят близо до родните си места,“ призова премиерът.

Пред форума Борисов отчете успешното опазване на границите от наша страна. „България на 100% реши въпроса с мигрантите. На нас ни е трудно да пазим Шенгенското пространство. Нашият проблем е откъм Шенген.“

Той настоя общността да побърза със споразумението си с Анкара.26 милиарда евро харчи ЕК за мигранти. Ако продължаваме да шикалкавим, „ще почнат да ни бичат“, и то не социалистите, а националистите и популистите. Защото хората ги е страх, и ако не отговорим на страха, нищо друго не ги интересува.“