Ювентус изригна за три минути в Лондон

Спорт

08-03-2018, 11:38

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ювентус представи Дъглас Коща

Дибала ще играе за Юве срещу Тотнъм

Игуаин и Дибала се показаха като голови хищници

Ювентус изригна за три минути в Лондон срещу Тотнъм. "Старата госпожа" почти бе загубила двубоя, а "шпорите" се виждаха на четвъртфинал.

Първият мач в Италия бе завършил 2:2,а на "Уембли" Тотнъм водеше с 1:0 почти до средата на второто полувреме. Тогава класата си показаха Игуаин и Дибала. Независимо,че започнаха мача с недоизлекувани контузии. В решаващите моменти бяха на страхотна висота. Най-напред Игуаин изравни сякаш от нищото. А после той изведе Дибала сам срещу Льорис и резултата стана 2:1 за Юве.

В края на мача, както се казва "топката танцуваше на голлинията" зад Буфон. В друг момент преди  това Киелини за малко не си вкара автогол, но отби влизаща в мрежата топка.


Юве показа класата си и заслужено се класира на четвъртфинал с поглед отново към трети финал в последните години. С намерение този път да го спечели и а прибави трети КЕШ/ШЛ в своята пребогата витрина.


Тотнъм винаги ще си остане много симпатичен отбор заради откритата си игра. Но Кейн и съотборниците му също нямаха шанс. Трябва да се каже,че този път наставника на Юве Макс Алегри си бе извадил поуки от първата среща на Ювентус Стейдийм, когато  след 2:0 буквално подари равен на Тотнъм.

Реал, Юве, със сигурност Байерн ще бъдат обичайните заподозрени на четвъртфиналите. Остава Барса да подпечата своето класиране. Въпреки,че реванша с Челси е в Испания отборът на Меси и компания ще бъдат много внимателни.


Ливърпул вече  също се класира.Както и Манчестър Сити. Остава към тях да се присъедини и Манчестър Юнайтед на Моуриньо. Предполага се, че Рома ще бъде също участник на четвъртфиналите, но "вълците" също трябва да са внимателни срещу Шахтьор. Турнирът навлиза в още по-интересни и непредсказуеми четвъртфинали.