Само победи за българчетата на старта на Източно-Европейското първенство - bulgaria.utre.bg

Само победи за българчетата на старта на Източно-Европейското първенство

07 март 2018, 20:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Само победи за българчетата на старта на Източно-Европейското първенство

България е представена от четирима представители при юношите и девойките.

Родните тенис таланти започнаха блестящо на Източно-Европейското първенство. Надпреварата е до 14 годишна възраст и се провежда в Анталия (Турция). България е представена от четирима представители при юношите и девойките,съобщи БФ Тенис.

При юношите Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив победи с 6:3, 6:0 Гиорги Вахнадзе от Грузия. Виктор Марков ТК "Диана", гр.София се наложи с 6:1, 6:1 над Михайло Папович от Черна гора.

При девойките Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005", гр.Ямбол постигна убедителен успех с 6:1, 6:1 над Юня Дани от Албания. Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив не даде гейм и разгроми с 6:0, 6:0 Кейси Лоха от Албания.

Треньор на родните таланти е Николай Стойчев.

Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.

Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Никол Николова ТК "Испано", гр.Варна и Ангел Владов ТК "Супер Спорт", гр.Варна с треньор Велиан Бакалов.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета