Труден жребий за Григор Димитров в Индиън Уелс

Спорт

07-03-2018, 11:33

Снимка:

БФТенис

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров остава №4 в света

Григор Димитров официално се върна като №4

Гришо започва срещу победителя от Фернандо Вердаско и Гуидо Пея

Григор Димитров  поставен под №3 в основната схема, ще започне срещу победителя от 39-ия в света Фернандо Вердаско (Испания) и аржентинеца Гуидо Пея, който е №60 в ранглистата в Индиън Уелс,съобщи БФ Тенис. Именно Пея победи рано Гришо в Маями през 2017 г., по това време на сезона в другия голям американски "Мастърс" на твърди кортове. Общият баланс на срещите им е 1:1, докато срещу Вердаско предимството е за българина - 2:1 победи.

При успех в кръг №2, Димитров е вероятно да се изправи срещу винаги неудобния му Андрей Рубльов, който също пропуска първи кръг, а после среща победителя от Фриц - Опелка.

После идва ново трудно препятствие - един от испанците Роберто Баутиста Агут или Албер Рамос-Винолас е най-вероятен противници, за да се стигне до евентуален четвъртфинал срещу Ник Кирьос или намиращия се отлична форма Кевин Андерсън, ако и двамата не са загубили изненадващо до този етап.

На полуфинал би следвало да чака Федерер, който по пътя си ще трябва да срещне някой измежду Томаш Бердих и Доминик Тийм.

Тази вечер след 21 ч българско време започват срещите от квалификациите, а утре вечер са и двубоите от първия кръг при мъжете.