5 съвета, с които да сте по-добри в леглото

Общество

06-03-2018, 11:20

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Ключови съвети за това как да имате повече самочувствие в спалнята

Ако сте несигурни в това как се справяте в спалнята - не сте сами. Голяма част от населението има несигурности за това как се справя в леглото. За това и американският сексолог д-р Валерия Чуба представи за Дейли мейл своите 5 съвета за подобряване на самочувствието ни в спалнята:

- Имайте чувство за хумор - смехът ни кара да се чувстваме добре и елиминира неловките моменти, включително и в спалнята. Затова и сексологът ни съветва вместо да сме критични и дребнави, да намираме забавната страна на странните звуци и изживявания в спалнята.

- Комуникацията е ключова - това е може би най-често срещаният съвет, но с право. Партньорите ни не винаги знаят какво ни харесва или какво искаме и е важно да си говорим с тях по-време на интимните моменти, за да може и двете страни да получат възможно най-доброто изживяване.

- Наслаждавайте се, не мислете за представянето си - ако постоянно се притеснявате дали сте се представили на ниво, сексуалният ви живот ще пострада много. д-р Чуба съветва да се насладите на момента, тъй като така ще е по-приятно за вас, а и ще излъчвате повече самочувствие.

- Учете се от предишни изживявания - със сигурност в миналото сте имали нещо, което се е получило много добре или неловък момент. Това е ключ за добро сексуално изживяване, тъй като можете да правите нещата, които са ви харесали с партньора ви, както и да знаете какво да избягвате.

- Познавайте тялото си - всеки е различен и всеки се възбужда от различни неща. Фокусирайте се върху себе си и това да опознаете какво ви харесва. Когато пренесете това в спалнята и двете страни ще бъдат много по-задоволени.