Високи температури до края на седмицата

Общество

06-03-2018, 06:06

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Максималните температури може да надхвърлят 20 градуса през уикенда

В сутрешните часове на места в равнините ще е мъгливо, а в северозападните райони ще превали сняг. През деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони – от изток. Минималните температури ще са между 0 и 5°, а максималните - между 3° и 16°, предава синоптичната прогноза на БиТВ.

В сряда температурите ще са все още в широки граници. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб, главно в Източна България- умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд, над 900-1000 метра – сняг. По-голяма вероятност за по-съществени количества има в източните райони, а в югоизточните са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух.

В петък вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Ще се затопля, по-чувствително и в цялата страна в събота, когато максималните температури ще достигат, а в отделни райони и ще надхвърлят 20°.