Укра: Искам да стана шампион с ЦСКА

Знам, че този клуб е специален

Португалецът Укра подписа с ЦСКА в средата на февруари, след като изкара с тима част от подготовката и премина възстановителни процедури в Щутгарт. 29-годишното крило тренира пълноценно вече близо две седмици, а завръщането му на терена след дълго лечение на контузия се очаква в рамките на 10-14 дни.
Ето какво сподели той в специално интервю за предаването "Спорно за спорта" по BiT.
"Истина е, че имах и други оферти, освен тази от ЦСКА. Моят първи избор обаче беше България. От ЦСКА бяха най-настоятелни, най-много искаха да ме привлекат и положиха големи усилия това да се случи. Щастлив съм, че преминах в клуб, който ме искаше. В момента се готвя усилено, за да помогна пълноценно на ЦСКА. Знаех отпреди за отбора. Популярен е с успехите си в евротурнирите, а и много мои сънародници са играли тук, преди аз да дойда. Познавам някои от тези играчи и говорих с тях, преди да приема. Те ми казаха хубави неща за ЦСКА и за София като цяло. Нов съм, но свиквам бързо с всичко - и условията, и града. Хубавото е, че през зимата имах възможност да тренирам с отбора на един от лагерите (в Сандански), а след като се върнах от Германия, продължих наравно с останалите играчи".

"Знам, че този клуб е специален, и напълно се убедих в това, след като дойдох тук в България. ЦСКА е по-различен заради атмосферата и многото фенове. Хубавото е, че се намира и в добра ситуация - и в първенството, и в турнира за купата. ЦСКА е специален, защото хората силно обичат клуба и го подкрепят навсякъде. Дори в контролите. Това е от голяма полза за нас, футболистите".

"Тогава играех силно за Рио Аве. Взеха ме за една контрола с Кабо Верде и се радвам, че дебютирах, макар и да не беше мач на високо ниво. Като цяло смятам, че кариерата ми дотук премина страхотно. Доволен съм от това, което постигнах. В Португалия съм играл за големи клубове - Порто, Брага, а след това и Рио Аве, който през последните години е шестият най-солиден отбор в страната. Имах незабравими моменти. Спечелих Лига Европа с Порто, станах и шампион с клуба. После играх на международната сцена и с Рио Аве, и с Брага. Искам да постигна същите успехи и в ЦСКА - да станем шампиони и да играя в евротурнирите. Вярвам, че добрите ми моменти от Португалия ще се повторят и тук".