Мъри пуска Меси на Казахстан в контролата с България

Сейдахамет ще получи повиквателна

Новият селекционер на националния отбор на Казахстан Станимир Стоилов разкри на първата си пресконференция на поста, че ще извика нападателя на руския Уфа Еркебулан Сейдахмет за предстоящите мачове с Унгария и България. 18-годишният футболист е известен като Казахстанския Меси. Той подписа с Уфа на 12 февруари 2018 година, като до момента играе за родния си клуб Тараз.

„Ще кажа съвсем честно, че Сейдахмет ще получи повиквателна. Искам да му обясня, че футболът е отговорна работа. Сега около него много се шуми, има много снимки и интервюта, а още няма нито един изигран мач за Уфа. Този цирк трябва да приключи“, заяви 51-годишният български специалист.

В същото време генералният секретар на Казахстанската футболна федерация Азамат Айтхожин разкри, че се планира подсилването на националния отбор с натурализирането на двама играчи на Астана. Това са сръбският вратар Ненад Ерич и руският защитник Евгений Постников. Двамата имат казахстански паспорти, но се водят преговори с футболните федерации на Сърбия и Русия за техните права. Ерич дори има един мач за Казахстан, но в неофициална контрола с Молдова (1:1) през 2015 г.