Оптимистите с по-голяма вероятност да се справят с болести

Общество

04-03-2018, 16:05

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Гледайте от добрата страна на живота - помага на здравето ви!

Хората, които гледат от светлата страна на живота имат по-висок шанс да се справят с рискове свързани със здравето им, предава Дейли мейл. Изследването бе направено върху група от хора, страдащи от сърдечно заболяване, причиняващо сериозно болки - тези, които били оптимисти, се нуждаели от болнична намеса 30% по-рядко.

Учените се интересуват от това как възгледите ни за живота афектират здравето ни от много време и с открития през последните години, все по-често се затвърждава тезата, че оптимизмът е най-доброто лекарство.

Изследването бе направено върху хора, поставени в 4 различни групи - много оптимистични, оптимистични, неутрални и песимисти. С всяко ниво на издигащ се оптимизъм, шансът пациентите да се нуждаят от болница спадал, като най-големите оптимисти имали 40% по-малка вероятност да се нуждаят от болница, отколкото песимистите.

Хората, които са оптимисти имат и по-ниски нива на стрес и безпокойство, по-нисък холестерол и като цяло имали по-силна имунна система. Песимистите много по-често пушили и пили алкохол, също така.