В Германия ще има коалиционно правителство - bulgaria.utre.bg

В Германия ще има коалиционно правителство

04 март 2018, 12:40 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikipedia

Според АФП 66% от членската маса на ГСДП е гласувала в полза на подновяването на „Голямата коалиция“

Членовете на Германската социалдемократическа партия подкрепиха на вътрешнопартиен референдум съставяне на нова голяма управляваща коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Това съобщи Ройтерс, като се позовава на германски медии.

Според АФП 66% от членската маса на ГСДП е гласувала в полза на подновяването на „Голямата коалиция“ със „Съюза“ (ХДС/ХСС) на Меркел, премахвайки последното препятствие по пътя към нейното четвърто правителство.

По данни на телевизия Цет Де Еф такъв резултат от вота се очертава след преброяване на близо 78 процента от гласовете, предаде ТАСС.

По-късно председателят на Християндемократическия съюз на Германия и канцлер на страната Ангела Меркел поздрави Социалдемократическата партия на страната за резултата от гласуването на членската ѝ маса в полза на коалиционно споразумение с нейните сили.

„Поздравявам ГСДП с този ясен резултат, радвам се от по-нататъшното сътрудничество за благото на нашата страна“, предава думите на Меркел пресслужбата на ХСС.

„Това е добро решение за Германия“, коментира на свой ред генералният секретар на ХСС Анегрет Крамп Каренбауер.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета