Все повече българи избират патриотичния туризъм

Общество

04-03-2018, 09:32

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инж. Добромир Добрев: 3 март е празник на Свободата

Основната предпочитана дестинация за дните около националния празник 3 март е връх Шипка

Кои са предпочитаните места за туризъм около националния празник - 3 март? Оказва се, че все повече българи избират патриотичния туризъм - походи по местата, свързани с Освобождението на България, предава БНТ.

Основната предпочитана дестинация за дните около националния празник 3 март е връх Шипка. Там туристите могат да посетят историческите места, свързани с отбраната на Шипченския проход по време на Руско-турската война. А в паметника може да се види богата колекция от ордени и медали, снимки и документи, лични вещи на участници в боевете, оръжие. Възрожденските градове са другите маршрути, по които се отправят туристите

Тематичните екскурзии до историческите места, предлагани от туроператори са на цени от 15 до 35 лева за един ден. Много хора предпочитат да си ги организират сами, но трябва предварително да запазят места за нощувка.

Според прогнозите на Института за анализи и оценки в туризма, тенденцията за подем в развитието на културно-историческия и поклонническия туризъм ще продължи.