Т. Петкова: Държавата е на мястото си - bulgaria.utre.bg

Т. Петкова: Държавата е на мястото си

02 март 2018, 16:57 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Няма проблем нито с доставката на ток, нито с цената

Държавата е на мястото си и хората не бива да се притесняват. Няма абсолютно никакъв проблем нито по отношение на сигурността на доставките на електроенергия, нито по отношение на цените. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по повод продажбата на ЧЕЗ, предаде БитВ.

"Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи спекулация със страховете на хората, но хората не бива да се притесняват", подчерта Петкова.

"В ЧЕЗ работят професионалисти, Министерството на енергетиката прави проверки по отношение на техническата адекватност на електроразпределителните предприятия", каза Петкова.

В отговор на въпрос Петкова заяви, че още е рано да се говори за това откъде ще дойдат средства, за да може държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ. Тя уточни, че за това е необходимо съгласие не само на купувача, но и на продавача.

"Попитана дали ще остане на поста министър, ако мнозинството не приеме оставката й, Петкова заяви, че съдбата на оставката зависи на първо място от премиера Бойко Борисов, а и от коалиционните партньори. Аз съм депозирала своята оставка, защото смятам, че така трябва да бъде в тази ситуация", допълни тя.

По отношение на проекта АЕЦ "Белене" Петкова заяви, че консенсусът в парламента днес е добър знак. "Оттук нататък започваме активна работа", отбеляза тя.

"По думите й за проекта има сериозен и реален инвестиционен интерес. Има интерес и ще започнат разговори с нашите съседи на Балканите, може да стане един добър проект при определени параметри, каза Петкова. Нашата цел е такъв проект да бъде реализиран на пазарен принцип", допълни тя.Коментари (1)

Потребител
Минзухарка бушонът
Минзухарке, пардон - Теменужке! Във всяка нормална държава, каквато бедната ни и нещастна Българийка не е, понеже е превърната в кочина от престъпната ви СИКаджийска власт, та, Минзухарке, във всяка нормална държава ти отдавна щеше да търкаш наровете в сливенския затвор! [ още... ]
02 март, 17:11 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета