Пламен Марков: Решението на УЕФА удовлетворява милиони наши привърженици

За ЦСКА това е изключително положително

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира решението на УЕФА да върне правото на отбора да участва в евротурнирите. На специална пресконференция днес "червените" говориха за радостното събитие, което по думите на Марков и е много задължаващо заради очакванията на феновете.

"Изключително сме щастливи, че тази година ще можем да участваме в европейските турнири. Това се дължи на работата на нашите собственици, които направиха всичко по силите си, за да се стигне до тази ситуация.

След решението на УЕФА в сряда ЦСКА се връща в автентичния си вид, в който е създаден. Не бива да има повече спекулации по тази тема. Това решение удовлетворява милиони наши привърженици. ЦСКА става най-привлекателният клуб за всички български футболисти. Мисля, че за ЦСКА това е изключително положително. За 2 месеца станаха много положителни неща за нашия клуб. Първото е свързано с връщането на базите, а второто - решението на УЕФА.

"Изпитваме огромно удовлетворение, но и за нас е голяма задължение. Всички наши фенове очакват много от нас сега. Трябва да се подготвим и да мислим за бъдещето, подготовката и селекцията. Трябва да създадем отбор, който да е конкурентноспособен в Европа. УЕФА кореспондира с футболния съюз. Това е нормално, но подробностите не мога да дам", завърши Марков.