Е. Захариева: България е притеснена от нарастващата ескалация в Сирия - bulgaria.utre.bg

Е. Захариева: България е притеснена от нарастващата ескалация в Сирия

02 март 2018, 11:32 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Във всички военни акции, които се провеждат, за съжаление има жертви на цивилно население

„България сериозно е загрижена и притеснена от нарастващата ескалация в Сирия“, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на днешния парламентарен контрол. Захариева отговори на въпрос на депутата от БСП Валери Жаблянов относно позицията на България по провежданата от турски въоръжени сили операция на сирийска територия в района на град Африн. Според Захариева това е предпоставка за забавянето на процеса по възстановяването на Сирия.

„Във всички военни акции, които се провеждат, за съжаление има жертви на цивилно население. Искам да ви уверя, че внимателно следим ситуацията и сме я обсъждали“, изтъкна вицепремиерът.

„Не е вярно, че не сме изказали становище. В Съвета за външна политика и в София, и на последния Съвет имахме сериозно обсъждане в Брюксел на тема Сирия като цяло”, обясни външният министър.

Според Екатерина Захариева основните притеснения по операция „Маслинова клонка“ са безопасността на цивилното население, бъдещето на Женевския мирен процес и продължителността на самата мисия там.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика