Ограничават движението на камионите заради почивните дни

Общество

02-03-2018, 11:11

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Това е мярка за повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата

В петък в навечерието на Националния празник на Република на България 3-ти март се въвежда ограничение на движението на камиони над 12 тона. Движението на тежкотоварните автомобили по автомагистралите и най – натоваренитe пътища ще бъде забранено от 16 часа до 20 часа вечерта.

От АПИ съобщават, че това е мярка за повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път Е-79. На 5 март в понеделник от 10 ч. до 18 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София.

От пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и да не предприемат рискови изпреварвания. В последния почивен ден след празниците на 5 март в понеделник движението на Тежкотоварните превозни по първокласните пътища на страната ще бъде ограничено от 14 часа до 20 часа. Забраните за петък 2-ри март и понеделник 5-ти март не важат за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.