В. Николов: Цената на тока не зависи от ЧЕЗ - bulgaria.utre.bg

В. Николов: Цената на тока не зависи от ЧЕЗ

02 март 2018, 10:06 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Абсурдно е да се мисли, че премиерът е знаел кой ще победи в наддаването за ЧЕЗ

Управляващи и опозиция спориха в ефира на БиТВ по повод сделката за ЧЕЗ. „Държавата е била наясно с продажбата на ЧЕЗ и това, което говореше премиерът, че той в петък разбира за случилото се, абсолютно не отговаря на истината”, категоричен беше зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Според Валентин Николов от ГЕРБ обаче е абсурдно да се твърди, че Борисов е знаел кой ще бъде победител. „Има доклад на службите, но там те са казали какви са участниците и има ли капитали, които са проблемни. Те не казват този ще победи или онзи ще победи”, отбеляза той.

„Един от балоните е, че едва ли не цената на тока зависи от ЧЕЗ, а това не е вярно. Има приватизационен договор, който ще продължи да важи. ЧЕЗ единствено формира цената на два компонента – разпределение и пренос, не е цената на тока”, заяви още Валентин Николов.

Според него чешкият премиер Андрей Бабиш няма как да се меси в комисията, която е избирала кой да бъде победител. „До последно от чешката компания бяха казали, че в четвъртък ще решат дали въобще да продават дялове и ако ги продават – на кого”, подчерта Николов.

Валентин Касабов от „Обединени патриоти” пък определи критиките на опозицията като „сценарии” и „една и съща чалга от началото на мандата досега”. „Пее се „Шушана, Шушана”, едно и също. Постоянно – иска се оставката, оградата нещо пречи. Превърнахме държавата в чалготека”, категоричен беше той.

По думите му сделката не е сключена, има договор, а оттук нататък държавата ще се намеси.

„Трябва промяна в Закона за енергетиката и тази промяна ще стане”, посочи Касабов.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета