В София се проведе втората част на ITF курс за треньори - bulgaria.utre.bg

В София се проведе втората част на ITF курс за треньори

01 март 2018, 17:57 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    В София се проведе втората част на ITF курс за треньори

Курсовете се проведоха по методиката на Международната тенис федерация

В рамките на пет дни в София се проведе вторият модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF). Обученето се проведе от 24 февруари до 1 март на базите на БНТЦ и ТК „Про Спорт“,съобщи БФ Тенис.

Заниманията бяха водени от Манук Хиндлян и Пресиян Коев. В тях се включиха 12 треньора от цялата страна. Това е най-трудния и тежък модул в който треньорите получават най-много информация.


Родните специалисти получават информация, която е базирана на модерната методология за преподаване и която е обърната изцяло към играча. Тук играча е най-важен за сметка на традиционната подготовка в която треньора е най-важен. Треньорите развиват целия подход в четирите направления : ментална, техническа, тактическа и физическа подготовка. Всички кандидати се включиха с огромно желание и интерес в занимянията.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула.

Последната част от обучението започва на 26 март в София на БНТЦ.След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса ще получат сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета