Динко Динев е на ¼-финал в Стокхолм

Турнирът е от първа категория

Динко Динев (ТК „Авеню“, Бургас) ще играе днес на ¼-финалите на силния международен турнир по тенис до 14 г. в Стокхолм, който е от първа категория на Тенис Европа,съобщи БФ Тенис.

Вчера Динев, поставен под номер 9 в схемата на сингъл при юношите, победи Бор Артнак от Словения с 6:2, 6:1 и в спора за място на полуфиналите ще срещне руснака Артур Кукасян, който е №3 в схемата.
За жалост, другият ни участник в третия кръг на сингъл Драгомир Драганов (ТК „Авеню“, Бургас) загуби от Калин Ивановски от Македония с 2:6, 3:6. Ивановски отстрани във втория кръг водача в схемата Мили Поличак от Хърватия.
Двамата българи отпаднаха и от турнира на двойки след поражение от хърватския тандем Борсе/Микрут с 2:6, 6:7(1).


Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) и Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас) обаче са на ¼-финал при девойките след победа над Бьорк (Шв) и Шарлин (Фин) с 6:1, 6:2. Другата ни двойка Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София) и Виктория Велева загуби от Андреева (Рус) и Фалей (Блрс) с 0:6, 1:6 и отпадна.
Катя и Дени ще играят във втория кръг на утешителния турнир при девойките, а Янаки Милев (ТК „Локо 98“, Пловдив) се отказа от мача си при юношите на „консолейшън“.


Всички наши тенисисти са част от „А“ националния отбор до 14 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на тима ни в Стокхолм е капитанът за Купа „Дейвис“ Тодор Енев.
Мачовете от надпреварата могат да се гледат на живо в интернет на този линк http://sportway.se/event/kungens-kanna-drottningens-pris/263#live