Борисов посреща Юнкер и лидерите на Западните Балкани в резиденция „Бояна“ - bulgaria.utre.bg

Борисов посреща Юнкер и лидерите на Западните Балкани в резиденция „Бояна“

01 март 2018, 09:33 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Срещата поставя финал на балканската обиколка на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

На работен обяд в София днес премиерът Бойко Борисов, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и лидерите на Западните Балкани ще обсъдят перспективата пред региона и възможностите за инфраструктурна и дигитална свързаност.

На срещата, която ще се проведе в резиденция „Бояна“, ще участват лидери от всички страни от Западните Балкани – президентите на Босна и Херцеговина Драган Чович, на Косово Хашим Тачи и на Сърбия Александър Вучич, както и премиерите на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев.

Срещата поставя финал на балканската обиколка на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, която започна в края на миналата седмица. В делегацията на Европейската комисия са включени заместник-председателят и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политика на сигурност Федерика Могерини и еврокомисарят по въпросите на европейската политика за съседство и преговорите за разширяването Йоханес Хан.

От българска страна в разговорите ще участват също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета