Министър Кралев връчи наградите „Люпи и Мичмана” на Огнян Георгиев и Петър Василев

Церемонията по връчването на наградите се състоя в Музея на спорта на стадион Васил Левски

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана”. Приз за работата си през 2017 г. получи журналистът от „България днес“ и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за цялостен принос бе отличен дългогодишният спортен коментатор и журналист от БНТ Петър Василев.
Призовете за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“ се присъждат от Българската асоциация на спортните журналисти. Церемонията по връчването на деветите годишни награди се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“ в присъствието на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, спортни величия и спортни журналисти.
„За мен е огромна чест и привилегия за поредна година да участвам във връчването на наградите на името на две от легендите в българската журналистика Людмил Неделчев и Николай Колев. Всички носители на наградата до момента са изключително достойни хора, притежаващи най-високите стандарти за морал в българската спортна журналистика. Петър Василев отдавна се е превърнал в легенда и образец на чистата телевизионна журналистика. Впечатлен съм от разработките на Огнян Георгиев за ситуацията в световния бокс. Изключително интересни материали, които разтърсиха из основи Международната федерация и помогнаха този така обичан от българите спорт да бъде изчистен от управлението, което нанесе много сериозни щети върху неговия имидж“, заяви Кралев.
Той допълни, че винаги е гледал на българските спортни журналисти като на колеги и приятели, които са коректив на работата на Министерството на младежта и спорта.
„Благодаря Ви, че проявявате максимална обективност, отразявайки и постиженията, и провалите на българския спорт. Защото всеки провал е урок, който трябва да научим още по-добре, а всеки успех трябва да бъде показван по начин, по-който да мотивира българските деца да последват примера на именитите ни спортисти. Всеки народ, всеки процес има своите пикове и спадове, така че трябва да оценяваме по достойнство всеки един успех, който нашите момичета и момчета постигат, защитавайки цветовете на България“, каза Красен Кралев.
По време на церемонията по награждаването с минута мълчание бяха почетени напусналите този свят футболисти Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци.
„На всички колеги спортни журналисти пожелавам да бъдат етични като Павел Панов, железни в работата си като Георги Марков и мозъкът им да бъде толкова бърз, колкото бърз е бил по крилото Цветан Веселинов“, каза председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.