Агенцията по заетостта подписа договори за обучение на безработни - bulgaria.utre.bg

Агенцията по заетостта подписа договори за обучение на безработни

28 февруари 2018, 06:36 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Проектите ще осигурят възможност на 7 787 безработни да се включат в обучения

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов подписа във вторник договори със социалните партньори за реализацията на проекти по Националния план за действие по заетостта през 2018 г, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Проектите ще осигурят възможност на 7 787 безработни да се включат в обучения за придобиване на професионална квалификация и/или ключова компетентност, като минимум 40 процента, или 3 067 от тях ще бъдат включени в заетост след това.

При осъществяването на проектите на социалните партньори Агенцията по заетостта ще прилага комплексен подход, включващ предоставяне на специализирани услуги за консултиране и мотивиране на безработните за активно включване в предвидените обучения за професионална квалификация и ключови компетентности, търсени на пазара на труда. Голяма част от успешно завършилите професионално обучение ще бъдат наети за период не по-малък от 3 месеца на първичния пазар на труда или на субсидирани работни места, като финансирането ще бъде споделено между държавата и работодателите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета