Н. Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили

Общество

26-02-2018, 14:08

Снимка:

МРРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

АПИ: Над 1800 машини почистват републиканските пътища

На магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в началото на дискусия за новото райониране на страната, че София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна ситуация, заради интензивните валежи от сняг, предава БНТ. "В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни", каза министърът.

Той информира, че на магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област, заради катастрофирал тир. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията. Нанков съобщи, че вече са преодолени проблемите заради обилния сняг от тази сутрин на магистрала "Люлин". По останалите магистрали няма затруднения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени при зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването. Министърът информира, че по-късно през деня, заедно с пътна полиция, ще се направи актуална оценка на пътната ситуация в страната и в частност със случващото се на магистрала "Тракия".