Д. Добрев: Не съм аз новият министър на енергетиката

Премиерът Бойко Борисов ще го определи

Не съм аз новият министър на енергетиката, премиерът Бойко Борисов ще го определи, ще има заседание на коалиционния съвет. Това каза в ефира на Канал 3 Делян Добрев, председател на комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ.

По думите му кой ще заеме поста енергиен министър го определя единствено Борисов.

"Жечо Станков има капацитет. Продажбата на ЧЕЗ не влияе на сметките на хората. Държавата няма нищо общо с това кой е избраният купувач", допълни Добрев.

"Притесненията са дали фирмата има капацитет да управлява ЧЕЗ, след като премиерът разпореди проверка от ДАНС, КФН и КЕВР, те ще се произнесат дали има основание за притеснение или не", поясни депутатът от ГЕРБ.

"Не трябва да се купуват активи, това трябва да остане в частни ръце, защото държавата няма да ги управлява достатъчно добре", уточни Делян Добрев.

Според него президентът Румен Радев е преценил, че ЧЕЗ не е негова тема и затова може би не прави коментар по темата.

"Не съм чул Елена Йончева да ме съди, но аз ще го направя, през последните 6 месеца изрече много лъжи по мой адрес, аз зададох въпроси, но не получих отговори", подчерта Добрев.

По думите му изглежда, че наложеното вето от страна на президента Румен Радев върху Закона за вторичното разграбване на КТБ е свързано с Елена Йончева. Делян Добрев добави, че вярва, че законът ще бъде приет отново от парламента.

"Не мисля, че Валери Симеонов ще свали правителството. Дали Сидеров ме харесва не ме интересува", отбеляза Добрев.

Според него причините за приемане на Закона за медиите, който ще даде яснота кой на коя медия е собственик и как я финансира, звучат убедително.

"Няма да послушаме ДПС Обединените патриоти да бъдат премахнати от властта", каза още Делян Добрев.