Червен код на места в страната - bulgaria.utre.bg

Червен код на места в страната

25 февруари 2018, 15:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

В цялата страна е обявен поне оранжев код за снеговалежи или вятър

Обстановката в страната ще се усложнява, заради преминаването на циклон южно от България. Циклонът ще премине през Гърция, Егейско море и ще продължи към Черно море, като през цялото време ще определя времето у нас, предава прогнозата на БиТВ.

От тази нощ започва да вали доста по-обилно и ще се натрупа доста голяма снежна покривка.

Обстановката в страната утре ще бъде притеснителна, не само заради силните валежи, но и заради силния вятър, който ще създава условия за виелици и навявания. Обявен е код червено, предупреждение от най-висока степен, в областите Смолян и Кърджали. Там се очаква снежната покривка да достигне до около 40-50 см, а средната скорост на вятъра ще е около 50-70 км/ч. Такава ще е скоростта на вятъра и в източните райони. В районите, където предупрежденията са от втора степен- код оранжево- новата снежна покривка ще е около 20-30 см.

Утре ще бъде и доста по-студено. Температурите ще са без съществен дневен ход, от минус 9 – минус 7 градуса в Западна и Централна България до 0 – 5 градуса на места в югозападните райони и по Черноморието.

През следващите дни ще бъде много студено, като сутрин температурите ще се предимно между минус 10 и минус 15 градуса, на места и по-ниски. Дневните също ще са отрицателни. Валежите чувствително ще отслабнат във вторник, в повечето райони временно и ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали. Вятърът също ще отслабне.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета