Психолог: Невербалната комуникация силно въздейства на подсъзнанието - bulgaria.utre.bg

Психолог: Невербалната комуникация силно въздейства на подсъзнанието

25 февруари 2018, 14:09 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pexels

Да се правят и упражнения, свързани с гласа

Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия и да оставим усещане и следа. Това каза в ефира на БиТВ психологът Магдалена Ангелова.

„Силно въздействаща на подсъзнателно ниво е невербалната комуникация и емоцията, която се съдържа в гласа и интонацията, с която ние предаваме посланието. Думите имат по-малък процент на въздействие, но все пак не трябва да омаловажаваме и начина, по който конструираме и използваме думите за предаване на нашето желание и намерение”, допълни тя.

"Първата част на изречението трябва да е уважителна и признателна, да използваме фрази като „Благодаря ти”, „Моля те за…”, „Уважавам това, че…”, „Ценно ми е, че…”. Второ, даваме посланието – обикновено то е свързано с някакво желание, а третата част е да покажем ползата – с какво това е полезно", обясни Маги Ангелова.

Тя препоръчва да се правят и упражнения, свързани с гласа – например едно изречение може да си го запишем на телефона по стандартния начин, без да се замисляме, а след това да се опитаме да го коригираме според горните три стъпки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета