БЛС подписва новия рамков договор с НЗОК

Договорът трябва да бъде подписан до края на месеца и да влезе в сила от 1 април

Българският лекарски съюз взе решение да подпише с НЗОК Рамковия договор за 2018 година. Това стана ясно след провеждането на редовния събор на организацията. За първа година от десетилетие има увеличение на клиничните пътеки в болничната помощ, както и завишени обеми и цени на прегледи в извънболничната. Договорът трябва да бъде подписан до края на месеца и да влезе в сила от 1 април.

На 67-ия си събор Българският лекарски съюз се взе решението да се подпише нов рамков договор със Здравната каса. 229 от медиците гласуваха „за“, 28 „против“, а 7 се въздържаха.

„Мога да кажа, че 67-ият извънреден събор реши и делегира права на десетимата представители на правния съвет на БЛС да се подпише Националният рамков договор за 2018 година при параметрите, които са постигнати в преговорния процес с НЗОК.“ От десетилетие насам за първа година има увеличение на клиничните пътеки в болничната помощ, както и завишени обеми и цени на прегледи в извънболничната. Това заяви Венцислав Грозев – председател на БЛС.