Н. Ангелкова пред CEPA: Работим активно за привличане на инвестиции

Образованието на децата е водещ приоритет на българското правителство

Българското правителство в партньорство с частния сектор, предприема активни действия за популяризиране в САЩ на възможностите за инвестиране в България, като акцентира върху географското положение на страната и икономическите й предимства. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща във Вашингтон с Питър Дорън и Река Шемеркени, президент и вицепрезидент на американския Центъра за анализи на европейски политики (Center for European Policy Analysy - CEPA). Министърът уточни, че България има корпоративен данък от 10%, което се съчетава с квалифицирана работна ръка и ниски оперативни разходи. Освен това чрез специализираното ни законодателство съществуват конкретни мерки и стимули за подкрепа на инвестициите, предава пресслужбата на Министерството на туризма.

Относно насърчаването на вложенията в секторa Министерството на туризма разработи инвестиционна карта. Тя включва 32 проекта в цялата страна, с които целим да улесним бизнеса и да се насочат по-лесно вложителите към перспективни начинания.

"Важен елемент, за да се развива добре туризма са кадрите, затова в сътрудничество с академичните среди работим по проекти за обучение за тях", коментира министър Ангелкова. Тя допълни, че именно образованието на децата е водещ приоритет на българското правителство.

Ръководителите на центъра Питър Дорън и Река Шемеркени коментираха от своя страна, че познават България като туристическа дестинация. Те посочиха още, че знаят и за рекламата, с която страната се е популяризирала в САЩ и оцениха положително инициативите ни за промотиране.