Манчестър Юнайтед измъкна стратегическо равенство в Севиля

Де Хеа опази вратата на английския тим

Преди първата среща между Севиля и Манчестър Юнайтед треньорът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо разви теза,че осминафиналите са крайъгълен камък в Шампионската лига.

За мениджър като него с богат опит в евротурнирите той категорично заяви "Много е важно да се стигне до четвъртфиналите. След това всичко е възможно. Може да се вземе и Купата".


Гостуващият английски тим игра в стила на своя треньор. Заложи на сигурност. На моменти вратарят Де Хеа спаси чисти голови положения на домакините. В крайна сметка нулевото равенство донесе спокойствие за Манчестър Юнайтед преди реванша на "Олд Трафорд".

Моуриньо е наясно, че това спокойствие е привидно и ще трябва да играе по-офанзивно за гол или два. В зависимост от развоя на срещата. Със сигурност шансовете за победител са на страната на Манчестър Юнайтед.


Барселона успя да измъкне от действащия шампион на Англия Челси отлично равенство за 1:1.  И ако изравнителният гол на Меси, и негов първи в кариерата срещу Челси, дойде след грешка в отбраната, то и попадението на Уилям за домакините стана след недоразумение в защитата на Барса, която му остави пространство да отбележи.

Барселона и при загуба с 0:1 в Лондон пак щеше да има своите козове за крайна победа на реванша на "Камп Ноу". Но сега с това реми за 1:1 и психологически нещата са в полза на Меси и негоите съотборници.